Äldre dokument 2012

2012

Julkaffe.
Det var ett trettiotal glögg och kaffesugna från klubben som kom till Vaksalaskolans matsal för att se och höra på Vaksalaskolans musikklasser framföra ett antal jul och Luciasånger. Det var stämningsfullt med alla dessa ungdomar som sjöng fantastiskt bra. Efteråt blev det drag och munspel till kaffet och lussebullarna som Stickan, Tage och Conny hade fixat. Dags för det stora jullotteriet där många vann flertal vinster och en del blev utan. Efter någon timme med utdelning av ”Julhälsningen” var det ut i snön för hemfärd och väntan på nästa julkaffe med lussebulle och glögg.

Jerry Dåversjö

Här finns bilderna

2012-10-23 

Här kommer senaste nytt om ”Dagligbilrallyt” 2012: 
Eva Palm segrade i  ”Dagligbilrallyt” som genomfördes med start och mål i Vassunda bygdegård, Knivsta. Rundan på drygt 5 mil kördes på vägar runt sjön Valloxen. Den del som bestod av grusväg hade regnet försökt förstöra men de tappra deltagarna skrämdes inte.  32 deltagare som färdades i 15 fordon, varav några klassiker, kämpade om vinsterna. 15 frågor skulle besvaras vid kontrollerna och trots duggregn hela tiden var tipslapparna läsbara vid målgång. Den svåraste frågan var nog vad som var tyngst av ett kg bly och ett kg ull.
Men bara en kan vinna och det gjorde Eva Palm. Stort Grattis!
Hälsningar

Gunn och Rolf Wallén

Här finns bilderna

Fler bilder

2012-10-13

MHRFs årsstämma 2012

2012-10-06

Marknadsresan 2012 till till Arsenalen i Strängnäs

Årets marknadsresa med 61 deltagare åkte med Högbergs dubbeldäckare till Arsenalen i Strängnäs. Där finns om man är intresserad av svenska arméns tanks och bilar m.m. ett eldorado med stora tunga fordon. Vi började med att lyssna på en genomgång om Arsenalens tillkomst och drift i en hörsal, medan vi intog kaffe med smörgås. Efter genomgången delades vi in i två grupper med en guide som berättade om alla dessa fordons historia, från början av 1900-talet till nästan nutid.

Det fanns gamla lastbilar, tanks, radiobussar, en och annan mc med sidovagn.
Efter ca 2 timmar var genomgången klar och vi fick gå på egen hand och fotografera det vi missat. Det fanns en souvenirshop att handla modeller, muggar m.m. i för den som ville ha ett minne från Arsenalen.

Nu var det dags att stiga på bussen för att åka upp till vårt lunchställe som heter Skogshyddan med en fantastisk utsikt över Strängnäs. Där möttes vi av ställets ägare och kock Stefan som var en glad och pratsam man. Han beklagade att det skulle bli trångt med alla sittande och äta lunch, men vi fick plats till slut. Vi blev serverade järpar med potatis, sås och lingonsylt, med hembakat bröd och öl eller vatten. Det var en smaklig lunch. Under tiden vi åt berättade han om resor till bland annat Australien. På väggarna fanns bilder på många kända personer som varit där och ätit. Efter lunchen var det bara att stiga på bussen tillbaka hem till Uppsala och smälta allt vi varit med om denna soliga lördag.

Jerry Dåversjö

Här finns bilderna

2012-09-27

Nifsta Gård

Jag har besökt Nifsta Gård ett antal torsdagar i sommar och det har varit en stor upplevelse att se de hundratals bilar och motorcyklar som kommit.
Det har varit renoveringsobjekt, bilar i bruksskick, ombyggda bilar, nya bilar, unika bilar, miljonklassbilar….
Som avslutning på veteranbilssommaren tänkte jag ta en sista tur till Nifsta idag men döm om min förvåning när den normalt så fyllda gräsmattan var helt tom!
Jag hade tyvärr inte kontrollerat Nifsta Gårds egen hemsida utan bara kollat vårt eget utskick.
Men jag fick i alla fall en skön testtur med min P1800 inför besiktningen.

Ingemar Ejdersund

Här finns bilderna

2012

Årsmöte

Styrelsemötet februari 2012 var inte så välbesökt endast c:a 35 medlemmar. Vi var i Vaksala kyrkans lokaler. Före mötet satte Conny Wallin sig vid flygeln och spelade några låtar för oss som var där och kokade kaffe med mera för mötet.
Det var inga motioner som hade kommit till mötet, och det valdes styrelsemedlemmar till dom poster som skulle väljas. Mötet var snabbt avklarat, där efter var det kaffe med dopp.
Gösta Johansson talade om att han och Anders Eriksson skulle ordna Upplandsrundan i år.(Som vi vet vann klubben årets Kultur på Väg 2012, prisutdelning sker i Ekebyboda på våran marknad).

Här finns bilderna

2012-08-01

”Barnens Parksommar”.

Enl. arrangören skulle det komma 2 fordon men vid öppningsdags hade 6 bilar
och en mc mött upp.
Bra av UFH. Mörka moln men vi klarade oss från regn.
Många barnfamiljer kom för att deltaga i olika aktiviteter.
De gamla fordonen var nog mest intressanta för de vuxna men kanske var det
något barn som förstod vad det handlade om.
Tyvärr har dagens föräldrar inte lärt sina barn (eller sig själva) att vara
rädd om andras egendom. Se bara på varuhusparkeringarna och dörruppslag.
Ingen skada skedd men ibland lite väl närgånget.

Ingemar Ejdersund

Här finns bilderna

2012-06-06

Upplandsrundan 2012

I år blev det en Upplandsrunda tack vare Gösta Johansson, Anders Ericsson och Leo Tatti med hjälp från vänner. Vi började med en kopp kaffe och smörgås, och fick ett kuvert med rallyskylt m.m. Ett 70 tal fordon startade från Domarudden utanför Åkersberga, där självaste kommunalrådet Michaela Fletcher-Sjöman var både starter och prisutdelare. Klubben hade blivit uttagen av MHRF att tävla med fyra andra klubbar om att vinna ”Kultur på väg2012”, och klubben vann.

Färden gick på fantastiska kulturvägar med kontroller vid gamla kyrkor, museer och bruk. Vi åkte i vikingabygder med frågor om vikingar, ugglor och omkrets på träd m.m. Det var lunchuppehåll med egen medhavd lunchkorg vid Uffes traktormuseeum, där det fanns tillfälle att se hans samlingar. Vid Roslagsstoppet fanns ett av de praktiska proven och där skulle man från15 meters håll få en funktionär att flytta en skottkärra med en pinne på, med 45 graders lutning mot en fast pinne med lika lutning och sedan köra fordonet mellan pinnarna med endast15 cmmarginal på varje sida. Det var inte lätt. Tillbaka till Domarudden blev det att vänta på prisutdelningen, men det var en massa fina fordon att titta på, så väntan blev inte så lång. Tack till alla som gjorde denna Upplandsrunda till en upplevelse på självaste nationaldagen.

Jerry Dåversjö

Här finns bilderna

Resultat från Upplandsrundan 2012

Här finns fler bilder

2012-05-12

Marknad i Håga

En kall lördag i maj var det klubbens lilla marknad i Håga, Det var bara ett fåtal säljare och köpare. Några hade med sig några äldre bilar och motorcyklar. Om det blev några affärer vet jag inte. Som vanligt var det kaffe med dopp inne i Stickans verkstad, där var det lite varmare och kaffet smakade bra i kylan. Nästa vår borde det bli varmare hoppas jag.

Jerry Dåversjö

Här finns bilderna

2012-04-21

Utflykt till Lennart Johansson Långhundra och Bertil Björkman Rimbo.

Sören Palm hade ordnat en ”garagerunda” till ovanstående samlare. Vi möttes på IKEA:s parkering för samåkning. Första anhalten var hos Lennart, som hade en del bilar, mc, mopeder samt några traktorer. Det var A-fordar, T-fordar, en Ford AA bärgningsbil, en VW 1955, men den som var äldst i samlingen, som stod på mattan, var en Oldsmobile Curved Dach 1903.

Efter nästan en timme (det var kallt i luften) satt vi upp i bilarna för färd mot Rimbo och Bertils stora samling, som finns i ett gammalt mejeri. Utanför stod ett tiotal A-fordar, det var flera ägare som hade kommit dit med sina bilar. Sedan blev det rundvandring i detta mejeri med verkstad och reservdelar. Bertil har ett antal VW bilar och en campingbuss. Bertil hyr ut platser till andra fordonsägare som vill renovera sina fordon. Sören med fru Eva och mamma hade lunch med sig till alla bestående av grillkorv och bröd, och sedan kaffe med dopp. Bertil berättade om sitt samlande och renoveringar av bilar under många år. Där fanns Åsa-Nissebilen (Eulalia II) från filmerna om livet i Knohult. Filmerna spelades in i Täby på den tiden. Ett antal timmar senare tackade vi Lennart, Bertil, Sören, med familj för en heldag i samlandets tecken. Det finns i landet många likasinnade, som har gamla fordon som en kär hobby. Det är ett rullande museum.

Jerry Dåversjö

Här finns bilderna