Äldre dokument 2013

2013-10-26

Vinnare i dagligbilsrallyt med start och mål i Vattholma blev Östen Larsson Månkarbo. Familjen Eva och Sören Palm var banläggare.

Se bilderna här

2013

AHK:s måndagsträffar vid Årsta Båtklubb

Visar ett antal bilder från sommaren 2013 från träffar på måndagar vid Årsta båtklubb. Här finns ett antal bilar från nästan alla länder så vilka fordon man än gillar, finns dom här kanske någon kväll under sommaren. Det finns även temakvällar med tex. Morgan, Mustang, Bentley o Rolls Roys m.m. En av kvällarna kom en ångbil på en släpvagn för att visas upp, tyvärr tog det för lång tid att starta den, men rolig att titta på. Har Ni vägarna förbi på sommaren ta en titt. Det brukar vara från 80-140 bilar där fina kvällar. Man kan även äta och fika där.

Jerry Dåversjö

Se bilderna här

 

Julhälsningen 2013

2013-09-28

Fuktionärsresan till Nostalgibyn 2013

Lördagen den 28 september åkte vi 59 st med Högbergs buss till Fellingsbro och Nostalgibyn. Här har en familj samlat på det mesta i nostalgins tecken. En av ägarna berättade att det kommer ca 100 000 besökare dit varje år, och museet ligger på 14:e plats i Sverige på flest besökare. Varje onsdag under sommaren är det träffar med bilar, mc och mopeder. Det börjar med en genomgång av byggnader och fordon som står runt en plan. Husen består av kafé, bensinstationer, korvkiosk, vanlig kiosk, klädbutik, pub och två originalnumrerade glasskiosker. Ett ”biltåg” som förut har använts på Skansen i Stockholm fanns för rundturer.

Nu var vi kaffesugna och vi intog kaféet där det hade dukats fram en stor landgång med diverse pålägg per person. Vi var så många att en del fick sitta på rad i den lilla biosalongen, men det fungerade det också. I kaféet fanns det hundratals saker att titta på, mest tror jag det var plåtburkar i alla möjliga storlekar. Nu blev det fri rundvandring att beskåda alla utrymmen med allt innehåll.

Beninstationerna var fulla med burkar innehållande det som fanns att köpa på den tiden. En damkonfektionsaffär var hitflyttad från någon stad, med kappor, klänningar, kjolar, blusar, höfthållare m.m. Längre in fanns ett gammalt postkontor och en liten loppis med saker till försäljning. På en disk i affären fanns det tyger till salu om man ville sy sig något att bära till gammelfordonet. På planen utanför stod en gammal släpvagn till en buss, dom fanns i en del städer med en konduktör, som även var bromsare i backarna, och vintertid eldade i en kamin.

Nu var tiden inne för att åka till Dinners i Arboga för att äta lunch. Efter en god måltid och kaffe med kaka, bar det av hemåt, och vid 4-tiden klev vi av vid maxi i Stenhagen och fann oss en upplevelse rikare.

Jerry Dåversjö

Här finns bilderna