Äldre dokument 2014

Julhälsningen 2014

2014-10-11

Dagligbilsrallyt i Månkarbo

Det var en solig lördag i oktober som Inger Edvardsson med medhjälpare hade ordnat årets rally på fina vägar med start och mål i Månkarbo. Färden gick mot Östervåla på bra rallyvägar, via Aspnäs kyrka, med många kluriga 1 x 2 frågor. Vi var många bilar och mycket folk med kaffe både vid start och mål med prisutdelning från ett välfyllt prisbord. Nästa år går rallyt i runt Skyttorp där årets vinnare bor: 1. Christer Blom 2. Jerry Dåversjö m. familj 3. Birgitta Sjöström.

Tack Inger för en fin dag i Månkarbo.

Här hittar du bilderna

Dagligbilrallyt 2014

Tackbrev från Bertil Tenland

2014-11-09

Tackbrev från Sören och Eva Palm

2014-09-20

Resan till Eskilstuna

Vi var 53 resenärer som klev på Höbergs dubbeldäckre vid MAXI i Stenhagen för att åka till Eskilstuna och dricka kaffe, sedan besöka två museer och äta lunch.

Efter c:a 11 mil kom vi in i den fina staden Eskilstuna med ett centrum vid vatten och gammal bebyggelse. Kl. 10 var det dags att inta kaffe och en fin smörgås med gott pålägg i en 50-talsmiljö med servitriser med kläder från samma årtal. Nu var det dags att gå den korta biten till Eskilstuna stads museum, där det finns en del maskiner från Munktells och andra intressanta stora och små finurliga uppfinningar, även en ”lekhall” för barn och vuxna.

Två timmar gick det åt, sedan var det en promenad över bron till Munktells museum, där det fanns nog det mesta som fabriken producerat under åren, även en konstutställning med delar från maskiner. Vi blev hänvisade in i en samlingslokal för att titta på en film och lite historik om Munktells. Nu var det dags för lunch, där det serverades Wallenbergare med potatismos och lingon, smör, bröd, vatten eller lättöl kaffe och kaka. Jag hade inbjudit våran webbmaster Carola Pettersson med sin man Lars, det passade bra eftersom dom bor i Eskilstuna, Carola gör ett bra jobb för klubben. Vi intog lunchen i en av salarna med dumprar och traktorer som åskådare. Det var mycket att titta på så efter lunchen startade dom upp två tändkulemotorer för att visa hur det fungerade i drift. Sedan var det dags att gå till bussen för hemfärd till Uppsala. Jag tror att våra resenärer var nöjda med resan i år också.

Jerry Dåversjö

Här hittar du bilderna

 

2014-08-29

Upplandsrundan 2014. Resultat i startnummerordning.

2014-07-02

Här hittar du de rätta svaren från Upplandsrundan 2014

2014-05-10

Hågaträffen hos Sickan

”Fredagsmys” på lördagen den 10 maj hos Stickan i Håga by. Marknadskommersen var stillsam och gemytlig. Ett och annat fynd gjordes. Besiktningsmannen Gunnar Ahl utförde sig jobb tryggt sittandes. Stickan Bernström bjöd på kaffe och kanelbulle och ett och annat mekartips serverades också.
Text och foto: Gunnar Flodén