Äldre dokument 2017

Julhälsning 2017

2017-10-14

Dagligbilsrallyt

Lördagen den 14 oktober med start och mål på Bälinge Bygdegård hade Anita Mattsson med medhjälpare ordnad en fin rallydag.

Det började med kaffe och smörgås innan start, därefter var det ut på en 4 mil lång åktur med fina vägar för ett rally. Byar som Skuttunge, Häggeby, Eke,  och Åloppe åkte vi igenom. Vi var inne i en affär i Oxsätra och köpte bröd, affären drivs av invånarna i byn. I Kipplingeberg var en fråga inne i en f.d. skola, där hade en familj startat en affär för renoveringsdelar,färger m.m. för gamla hus. Frågorna var kluriga allt från voltstyrka på en kraftledning eller hur många lador vi kunde se på en plats, vi såg 9 st med det var minst dubbelt så många.

Vid målgång var det mera kaffe och korv och smörgåsar, och ett stort prisbord att välja ifrån. Segrade gjorde Christer Blom som får anordna 2018 års dagligbilsrally. Tack till Anita Mattsson med sina medhjälpare till trevlig och lärorik dag för oss i UFH med familjer.

Text och foto

Jerry Dåversjö

Se alla bilder här

2017-09-30

Funktionärsresa till Classic of world

Lördagen den 30 september klev 39 av 47 på en av Högbergs bussar vid ICA maxi i Stenhagen. I Knivsta hämtade vi resten av dom resande och tog en kaffe med dubbelfralla på stående fot. Upp i bussen som skulle köra oss ner till Leif-Ivan Karlssons bilmuseum Classic of world med nästan 100 bilar, mc, barer , skyltar spelmaskiner m.m. m.m.

Dom delade upp oss i två grupper en hette Stefan den andra var Leif Ivans son Tony som berättade om alla, bilar hur dom har köpt dom i USA även en hel del från svenska renoverare. Nedre planet fanns det Chevrolet Sting Ray, Cadillac, Buick, några amerikanska mc m.m. Plan 2 ännu mer bilar från USA. På alla plan fanns fanns mängder med skyltar, bensinpumpar, tavlor, spelmaskiner m.m.

Högst upp har han byggt upp en restaurang med 50-tals amerikanska möbler, och en stor scen med Elvis figurer, där har Leif-Ivan band som spelar vissa kvällar, där åt vi en god lunch med tillbehör.

Efter lunchen var det fritt att gå runt och titta, ute på gården finns ett stort tält med nyanlända bilar till salu, (alla fordon var till salu för rätt pris, på andra sidan gatan där det än gång började) hade Leif-Ivan sin nya husbuss parkerad med salong kök, sovrum, och utdragbara sidor. Bakom lång han stora båt med dubbla motorer.

Dagen gick fort, dags att åka hem, jag tror alla var nöjda med dagen. Det är en sevärdhet att besöka detta museum, dom byter de flesta bilar hela tiden.

Text och Foto

Jerry Dåversjö

Se alla bilder här