Uppsala marknad

 

En marknad för fordonshistoriskt material, hela fordon, delar och anknuten kuriosa. Marknaden arrangeras varje år den andra lördagen i September. Platsen är på Ekebyboda skyttecentrum, en mil norr om Uppsala efter väg 272.

OBS endast kontant, jämna pengar vid infarten kortar köerna

Marknadsdagen, lördagen öppnar vi för besökare kl. 08,00.

Info till säljare

Vägbeskrivning

P1070461

Inför 2017 års marknad var det 10 års sedan vi fick regn på marknadsdagen men på lördagen regnade det på morgonen. Det blev uppehåll strax efter klockan åtta.  Regnet återkom senare på eftermiddagen precis när säljare började packa ihop och besökarna drog hemåt.  Trots dystra prognoser blev det en bra marknad även i år. Det var något färre besökare och säljare men det skyller vi väderutsikterna för. Men vi hoppas att de återkommer i större antal till kommande års marknad.

 

2017-09-09 Uppsala marknad arrangeras varje år och är en trevlig tillställning. Här kan du köpa reservdelar och annat till din gamla pärla.

 

2016-09-24

Marknadsresan

Vi startade kl 09.00 från ICA MAXI Stenhagen i en buss från Högbergs. Första stoppet blev Skultuna mässingsfabrik med ett intressant litet museum med alla deras mässingsljusstakar,krukor,snusdosor,amplar m.m. Det fanns även en del gamla maskiner och brandutrustning. Här intog vi även kaffe med dubbelfranska. För den som ville fanns det en film om Skultunas historia som var en inblick hur man anlade en fabrik mitt ute i skogen (1607) med tillgång på vattenkraft.

Det fanns andra affärer att shoppa i om man ville, tex. Ittalas glas Fiskars verktyg, kläder, tyger m.m.

Efter en och en halv mil över skogen kom vi till Gyllene Hjulets mc museum i Surahammar. I lokalen som var gamla matsalen på bruket fanns det c:a 120 st mc, mopeder och en kopia av en Scania personbil som dom höll på att renovera. Ett mycket fint mc museum att besöka om ni har vägarna åt Surahammar.  Efter några timmar var det dags för lunch, på ett ställe som heter Rondellen, där var det lunchbuffé med flera olika maträtter att välja på. Så mätt blev man och gott var det.

Därefter åter upp i bussen för hemfärd till Uppsala. Vi blev 39 st. på denna marknadsresa i år.

Text och foto

Jerry Dåversjö

Se bilderna här

 

2016-09-10

Årets Uppsala marknad kommer som vanligt att bli  att gå av stapeln lördagen den 10 september på Ekebyboda skjutfält.

2015-09-12

Marknaden besöktes av 260 säljare och över 1 800 besökande bilar som parkerade på fältet.

2014-09-13

Detta år var marknaden välbesökt med ca 310 säljare och många besökare.

2013-09-12

Marknad på Ekebyboda

På torsdagen börjar det med ett tomt fält, där vi sätter ut pinnar för säljare och parkering. Fredagen fortsätter med skyltar, banderoller, toaletter, continar, och tält. Det serveras lunch och kaffe under dagen. På fredag eftermiddag kommer ett stort antal (125) säljare som dukar upp sina saker till försäljning. På lördags morgon 0.6.30 börjar det släppas in resten av säljare i år sammanlagt 321 st. Det är mycket jobb för familjen Palm och ett stort antal funktionärer för att marknaden skall fungera.

Se bilderna här

2012-09-10

Marknadsgruppen tackar

Upplands Fordonshistoriker traditionella Uppsala marknad 8/9 2012 är numera historia. Marknaden var den trettiofjärde (35) som klubben arrangerade sedan premiären på Vårdsätre gård 1976.

Alla förberedelser, planering, iordningställande av marknadsplatsen, annonsering och framförhållning har fungerat bra med gänget i marknadsgruppen samt alla de marknadsarbetare/medlemmar som arbetat hårt med många olika uppgifter för att göra marknaden attraktiv och trevlig för en bred publik och säljare.

Se bilderna här

2012

I år är T-Ford klubben & A-Ford klubben inbjuden till Uppsala marknad den 8 September 2012. Så alla som kommer i T-Ford, A-Ford och B-Ford får fri entrè och stå på egen parkering.

Läs hela inbjudan här.

2011

Marknadsgruppen tackar

 2010

Marknadsgruppen tackar

2009

Marknadsgruppen tackar

Bilder

2008

Bilder