Övriga träffar/artiklar

 

 

Julhälsningen 2018

Marknadsresan 2018-09-22

Vi var 39 st från klubben som startade resan från ICA Maxi Stenhagen kl. 8.00 i en buss från Högbergs. Vi skulle till Dalarna och Skedvi bröd, där vi fick hela historien om hur före detta gamla fabriken köptes av Leksands bröd och revs. Det fanns två personer som ville överta fabriken, med tolv stora vedeldade bakugnar, men det ville inte Leksands bröd. Dom rev bort alltihop utom väggar och tak. Dom började med att mura upp 4 nya ugnar, och började baka bröd, och det går bra nu. Det finns som en liten saluhall med produkter från företag som finns i området, även mjölk i lösvikt. Efter en genomgång av bageriet var det dags för kaffe och hårdbröds mackor med rökt skinka, kött och ost, man fick breda själv.

Nu upp i bussen för en färd på 1,5 mil till Säters Film och TV museum, med  en väldigt intressant utställning om filmhistoriens alla stjärnor med tillbehör. Tv miljöer med olika rum med tvn i centrum. Där finns den första OB bussen en Scania från 1938, och olika studior från tv. Det tar en lång tid om man skall hinna se allt. Har ni vägarna förbi Säter gå in och titta på ett nostalgiskt museum.

Vi fortsatte färden hemåt, men vi var inne och åt en god lunch på Dalahästen i Avesta. 2 timmar senare var vi tillbaks i Stenhagen och ännu en resa för våra funktionärer var till ända.

Text och foto

Jerry Dåversjö

Se alla bilder här

Julhälsning 2017

2017-10-14

Dagligbilsrallyt

Lördagen den 14 oktober med start och mål på Bälinge Bygdegård hade Anita Mattsson med medhjälpare ordnad en fin rallydag.

Det började med kaffe och smörgås innan start, därefter var det ut på en 4 mil lång åktur med fina vägar för ett rally. Byar som Skuttunge, Häggeby, Eke,  och Åloppe åkte vi igenom. Vi var inne i en affär i Oxsätra och köpte bröd, affären drivs av invånarna i byn. I Kipplingeberg var en fråga inne i en f.d. skola, där hade en familj startat en affär för renoveringsdelar,färger m.m. för gamla hus. Frågorna var kluriga allt från voltstyrka på en kraftledning eller hur många lador vi kunde se på en plats, vi såg 9 st med det var minst dubbelt så många.

Vid målgång var det mera kaffe och korv och smörgåsar, och ett stort prisbord att välja ifrån. Segrade gjorde Christer Blom som får anordna 2018 års dagligbilsrally. Tack till Anita Mattsson med sina medhjälpare till trevlig och lärorik dag för oss i UFH med familjer.

Text och foto

Jerry Dåversjö

Se alla bilder här

2017-09-30

Funktionärsresa till Classic of world

Lördagen den 30 september klev 39 av 47 på en av Högbergs bussar vid ICA maxi i Stenhagen. I Knivsta hämtade vi resten av dom resande och tog en kaffe med dubbelfralla på stående fot. Upp i bussen som skulle köra oss ner till Leif-Ivan Karlssons bilmuseum Classic of world med nästan 100 bilar, mc, barer , skyltar spelmaskiner m.m. m.m.

Dom delade upp oss i två grupper en hette Stefan den andra var Leif Ivans son Tony som berättade om alla, bilar hur dom har köpt dom i USA även en hel del från svenska renoverare. Nedre planet fanns det Chevrolet Sting Ray, Cadillac, Buick, några amerikanska mc m.m. Plan 2 ännu mer bilar från USA. På alla plan fanns fanns mängder med skyltar, bensinpumpar, tavlor, spelmaskiner m.m.

Högst upp har han byggt upp en restaurang med 50-tals amerikanska möbler, och en stor scen med Elvis figurer, där har Leif-Ivan band som spelar vissa kvällar, där åt vi en god lunch med tillbehör.

Efter lunchen var det fritt att gå runt och titta, ute på gården finns ett stort tält med nyanlända bilar till salu, (alla fordon var till salu för rätt pris, på andra sidan gatan där det än gång började) hade Leif-Ivan sin nya husbuss parkerad med salong kök, sovrum, och utdragbara sidor. Bakom lång han stora båt med dubbla motorer.

Dagen gick fort, dags att åka hem, jag tror alla var nöjda med dagen. Det är en sevärdhet att besöka detta museum, dom byter de flesta bilar hela tiden.

Text och Foto

Jerry Dåversjö

Se alla bilder här

2016-10-15

40 års fest i Vattholma

Vi var ett 70 tal medlemmar som hade anmält sig till våran 40 års fest i Vattholma. Det bjöds på tre rätters middag med dryck. Familjen Palm hade ordnat med servering av den goda maten. Jag hade lyckats att Arne ”Rosen” Qvick ville komma ner och sjunga och berätta historier under middagen. Det var en väldig trevlig kväll, alla var nöjda och tyckte att detta var ett bra 40 års kalas.
Text och foto

Jerry Dåversjö

Se alla bilder här

 Julhälsning 2016

 2015-09-19

Funktionär resan till Mopedum

Vi var 38 st. som äntrade Högbergs dubbeldäckare vid Maxi i Stenhagen för färd mot Nynäshamn och Mopedum. Vid framkomsten fick vi se en Nv moped till salu i skapligt fyndskick vid ingången. Mopedum var inrymt i källaren på gamla badhuset, där väggarna ner var fullsatta med gamla skyltar m.m. Vi kom in i ett större rum som var kafé och lunchservering. Jag hade beställt kaffe och smörgås när vi kom och lunch vid 13.00.

Under kaffedrickningen berättade ägaren om hur han och en kompis hade startat detta.
Det började med att dom köpte upp mopeder från hela landet på annonser, och tillsist hade dom 50 ton mopeder i olika skick. De bästa sparades till detta museum, sedan plockade det ner till reservdelar som säljs bl.a. på nätet, det återstår 30 ton som plockas ner varefter.

Nu var det dags för rundvandring, detta museum är uppbyggt på mopeder från 1952-1972. Det är montrar med scener med det man hade hemma och på fritiden från 50 till 70 talet.

Det började med en diversehandel på 50 talet, där en flicka jobbade och en brevbärare träffas och vi får följa deras uppväxt hur dom gifter sig får barn. Monter med hemma i deras kök, hur flickans syster jobbar i en damfrisering, en bensin station (Nynäs), dom är ute och campar med husvagn, ett vardagsrum, barnrum, tonårsrum och i slutet en massa plastsaker, ölburkar, leksaker och flaskor i montrar är värt att titta på.

Nu var det dags att avsluta detta besök med en god lunch och minnas hur man själv upplevt 50-70 talen, och visst minns man dessa föremål som visades i dessa montrar.
Har du vägarna ner till Nynäshamn, titta in på Mopedum det är sevärt

Text och foto

Jerry Dåversjö

Se alla bilder här

Julhälsning 2015

2015-07-05

Resultat Upplandsrundan 2015

 

 

 

 

 

 

Julhälsning 2017