Övriga träffar/artiklar

 

Dagligbillsrallyt 2023

Årets rally åktes på vägar runt Enköping med start och mål på Altuna Bygdegård. Det var bröderna Jerresand med hjälp av mamma o pappa som hade ordnat ett rally med frågor och prov. Det började med kaffe o smörgås och utdelning av frågekort och en karta med slingan inritad. 1×2 frågor efter vägen, och i Enköping blev det körning med radiostyrd bil i en slalombana, nog så svårt. Därefter efter var det en fråga inne på Mels garage där en mängd fina bilar är till salu. Ut ur Enköping och nordväst på mindre vägar väster om väg 70, tillbaks till Altuna. Vi var 11 fordon och 25 tal personer. Vi blev bjudna på rökt skinka med potatissallad och kaffe o kakor. Vinnare i år blev Anders Leijon i en A-ford. Tack till familjen Jerresand för ett bra genomfört rally.

Text o bild

Jerry Dåversjö

Se alla bilder här

 

Dagligbilsrallyt 8/10 2022

I årets Dagligbilsrally var det start o mål på Ekhamns gård i Knivsta med familjen Bengtsson som arrangör. Innan start fanns det fralla med kaffe. Ett 15 tal bilar o 30 personer och en bana runt Ekoln på c:a 10 mil via Flottsund, Örsundsbro, Skokloster till Ekhamnmed ett antal frågor under vägen. Medan svaren rättades, blev det tre stora smörgåstårtor att dela på med kaffe, te, och dricka, och äppelkaka med vaniljsås. Vann gjorde Anna-Karin Åberg 2:a Jakob Jerresand och 3:a Anders Leijon. Stort tack till familjen Bengtsson för en trevlig dag på Ekhamn.

Text o foto

Jerry Dåversjö

Se alla bilder här

 

Dagligbilsrallyt 2.10.2021

Det var start o mål på Kanikebogården utanför Östervåla. I år blev det familjen Jarresand som hade gjort ett fint rally runt sjön Tämnaren. Vi startade med kaffe och smörgås, och sedan prickskjutning, innan vi for iväg för att svara på frågorna 1 x 2, en del svåra, och en del klarade man av. Det fann även 2 bemannade. Första anhalt var vid Aspnäs säteri där vi möttes av ett stiligt par i dräkter från förr. Här var det provning av must.

Via Månkarbo och väg 600, in på vägen mot Harbo. Vid Ängsholmens Gårdsmejeri fanns möjlighet natt inhandla ostar från vattenbufflarna, mozzarella, eldost m.m. Ett stort antal bufflar med kalvar kunde beskådas bakom mejeriet. Vid Skogsvallens festplats skulle man lägga en pil på tavla, rikta den mot vad man trodde skulle vara norrut. Vidare mot Kanikegården där det blev Hamburgare och kaffe o kaka. Vinnare blev Mikael Bengtsson med co-driver från Ekhamn Knivsta. Stort tack till familjen Jarresand för ett lyckat rally.

Text o Foto:
Jerry Dåversjö

Se bilderna här

 

Bilder från förr

Bilderna är från klubbens 40 års fest i Vattholma 2016.

Jag bjöd in Arne ”Rosen” Qvick med dragspelare, som hemlig gäst. Det blev ett 40 tal medlemmar som åt en tre rätters middag med god aptit, och en otrolig ”Rosen” sjöng flera låtar. Alla var nöjda och tackade för en trevlig kväll med överraskning.

Text o Foto

Jerry Dåversjö

Se bilderna här

Dagligbilsrallyt 5-10-2019

Årets rally med start och mål var Blåbandslokalen i Valparbo. Gun och Janne Mattson i Kvarnbo hade äran att lägga banan med fina vägar, c:a 5 mil lång.

Det började med kaffe och smörgås, sedan var det dags för 11 ekipage att tampas med en massa kluriga frågor längs vägen. Färden gick mot Strömsberg, Bultebo, Örbyhus Golfbana, och Tegelmora Kyrka. Det fanns 13 stolpar med frågor (1 X 2) på fina vägar i en solig dag i oktober. Efter målgång blev det varm korv, kaffe med kaka och ett stort prisbord, alla fick ett pris. Så var det dags för prisutdelning, det blev Jag som visste och gissade bäst på frågorna, och min fru Nanna blev två. (Vi tävlade var för sej) Så 2020 blir det jag som får fixa ett dagligbilsrally någonstans i Uppland. Så tack till Gun o Janne med medhjälpare för detta rally.

Text o Foto

Jerry Dåversjö

Se alla bilder här

Funktionärsresan 21-09-2019

Årets resa med Högbergs Buss startade vid ICA Maxi i Stenhagen. Vi blev 38 st plus chauffören. Vi hämtade upp några i Knivsta och 2 st i Husby-Långhundra på väg till vårt första besök på Norrtälje Bränneri. Där fick vi ett glas bubbel och en genomgång av en av ägarna, Kristina Jansson, av vad dom tillverkar, c:a 40 000 flaskor om året. Det finns bland annat Punsch, Whisky, Glögg, Roslagssnaps m.m. De som ville fick köpa provsmakningar av 3 sorter att intas där. Därefter blev det kaffe med smörgås och en del historier på Roslagsmål av den andra ägaren Richard Jansson.

Upp i bussen till Rådmansö där vi skulle besöka 2 bröder som har ett nybyggt museum med samling från flera butiker, från farfars och fars tid. Där inne fanns allt från en lanthandel till en fin Duett och en racerbåt och sjas-cykel plus en 98 cc. En av bröderna hade även en stor samling av Ronny Pettersonsaker affischer, modellbilar m.m.

Vi avslutade med en god lunch på Kommunals anläggning som heter Marholmen, strax söder om Norrtälje.

Text o foto:

Jerry Dåversjö

Se alla bilder här

Julhälsningen 2018

Marknadsresan 2018-09-22

Vi var 39 st från klubben som startade resan från ICA Maxi Stenhagen kl. 8.00 i en buss från Högbergs. Vi skulle till Dalarna och Skedvi bröd, där vi fick hela historien om hur före detta gamla fabriken köptes av Leksands bröd och revs. Det fanns två personer som ville överta fabriken, med tolv stora vedeldade bakugnar, men det ville inte Leksands bröd. Dom rev bort alltihop utom väggar och tak. Dom började med att mura upp 4 nya ugnar, och började baka bröd, och det går bra nu. Det finns som en liten saluhall med produkter från företag som finns i området, även mjölk i lösvikt. Efter en genomgång av bageriet var det dags för kaffe och hårdbröds mackor med rökt skinka, kött och ost, man fick breda själv.

Nu upp i bussen för en färd på 1,5 mil till Säters Film och TV museum, med  en väldigt intressant utställning om filmhistoriens alla stjärnor med tillbehör. Tv miljöer med olika rum med tvn i centrum. Där finns den första OB bussen en Scania från 1938, och olika studior från tv. Det tar en lång tid om man skall hinna se allt. Har ni vägarna förbi Säter gå in och titta på ett nostalgiskt museum.

Vi fortsatte färden hemåt, men vi var inne och åt en god lunch på Dalahästen i Avesta. 2 timmar senare var vi tillbaks i Stenhagen och ännu en resa för våra funktionärer var till ända.

Text och foto

Jerry Dåversjö

Se alla bilder här

 2015-09-19

Funktionär resan till Mopedum

Vi var 38 st. som äntrade Högbergs dubbeldäckare vid Maxi i Stenhagen för färd mot Nynäshamn och Mopedum. Vid framkomsten fick vi se en Nv moped till salu i skapligt fyndskick vid ingången. Mopedum var inrymt i källaren på gamla badhuset, där väggarna ner var fullsatta med gamla skyltar m.m. Vi kom in i ett större rum som var kafé och lunchservering. Jag hade beställt kaffe och smörgås när vi kom och lunch vid 13.00.

Under kaffedrickningen berättade ägaren om hur han och en kompis hade startat detta.
Det började med att dom köpte upp mopeder från hela landet på annonser, och tillsist hade dom 50 ton mopeder i olika skick. De bästa sparades till detta museum, sedan plockade det ner till reservdelar som säljs bl.a. på nätet, det återstår 30 ton som plockas ner varefter.

Nu var det dags för rundvandring, detta museum är uppbyggt på mopeder från 1952-1972. Det är montrar med scener med det man hade hemma och på fritiden från 50 till 70 talet.

Det började med en diversehandel på 50 talet, där en flicka jobbade och en brevbärare träffas och vi får följa deras uppväxt hur dom gifter sig får barn. Monter med hemma i deras kök, hur flickans syster jobbar i en damfrisering, en bensin station (Nynäs), dom är ute och campar med husvagn, ett vardagsrum, barnrum, tonårsrum och i slutet en massa plastsaker, ölburkar, leksaker och flaskor i montrar är värt att titta på.

Nu var det dags att avsluta detta besök med en god lunch och minnas hur man själv upplevt 50-70 talen, och visst minns man dessa föremål som visades i dessa montrar.
Har du vägarna ner till Nynäshamn, titta in på Mopedum det är sevärt

Text och foto

Jerry Dåversjö

Se alla bilder här

Julhälsning 2015

2015-07-05

Resultat Upplandsrundan 2015

Julhälsning 2017