Upplandsrundan

Ett veteranfordonsrally som traditionsenligt anordnas av klubben. Se historik 1977-2007 här

2019

Årets Upplandsrunda i solsken, startade och hade mål på Ekhamns gård söder om Knivsta. Det började med kaffe och smörgås innan första bil åkte iväg.

Det var c:a 60 fordon udda startnummer till höger och jämna rakt fram, som körde de 8 milen, med lunchuppehåll i Långhundra. Färden gick förbi Vassunda kyrka, Nol slott, söder om sjön Valloxen. Vidbo, Lagga kyrka, Knivsta, och mål på Ekhamns Gård.

Frågorna var svåra och omväxlande. På lunchen var en av uppgifterna att kasta bouleklot så nära ”lillen” som möjligt. Vid mål serverades kaffe med dopp. Det fanns en del konstnärer där som hade olika utställningar att titta på, även deckarförfattaren Kjell Eriksson signerade sin senaste bok.

Vinnarna i årets Upplandsrunda blev:

  1. Benita o Micke Lindberg
  2. Anette o Lars-Ove Lönn
  3. Ulf Berggren

 Klubben får tacka familjen Bengtsson för en fantastisk fin ”runda” med mycket nöjda rallydeltagare.

Gå in på www.ekhamn.se/upplandsrundan-2019 så har Michael Bengtsson lagt ut text och bilder.

Text och foto

Jerry Dåversjö

Bilder hittad du här

 

 

2016

Lördagen den 27/8 med sol och blå himmel var årets Upplandsrunda, med start och mål i östra delen av Uppland. Vi började med kaffe och smörgås som smakade fint efter en tidig färd hemifrån. Ett sjuttiotal fordon från smått till stort färdades på fina vägar genom Östhammar med uppehåll i Valö, där utslagsfrågan var, hur mycket väger plogen? (120 kg). Med kluriga frågor och manöverprov tog vi oss tillbaka till Harg, där det bjöds på sopplunch och kaffe med kaka. Prisbordet var stort med priser från företagare i Harg med omgivning. Där fanns ägg, kaffe, t-tröjor,m.m.

Segrare blev Stefan Landberg i en Mercedes 450 SL 30 poäng, med 122 kg på plogen, tvåa Kjell Nordberg Renault Gordini 30 poäng, med 82 kg, trea Jan Mattsson Morris Minor 28 poäng 103 kg. Grattis till vinnarna. Själv kom vi på en 25 plats med 20 poäng och 108 kg på plogen.

Banläggare var Åke Andersson i Harg som med sina medhjälpare gjort ännu ett lyckat rally, ett stort tack till allihop.

Text och foto:  Jerry Dåversjö

Bilderna hittar du här

2014

På svenska nationaldagen den 6/6 ( även kallas MHRF dagen) kördes Upplandsrundan med start och mål på Ramstalunds skola. Drygt 50 bilar och en mc HQV 120 med förare Leo Tatti åkte runt på fina vägar och med kluriga frågor på kontrollerna. Starten var inne i skolans matsal där det serverades kaffe med smörgås. Åke Bjärkelöv var vid starten och skickade iväg fordonen med 2 minuters mellanrum. Nu bar det ut på väg förbi Hagby kyrka över 55:an till första kontrollen vid Wiks slott. Vidare mot Dalby och förbi vägen mot Jerusalem, till Hammarskogs herrgård för kontroll och lunchpaus. Nu åkte vi mot Vreta förbi Uppsala-Näs kyrka till Lurbo gård. Där ville inte bilen starta för det blev ett ånglås så jag blev sittande där i 30 minuter. Eftersom detta var sista kontrollen och jag var sist åkte jag den snabbaste vägen mon målet, där dom väntade på att räkna fram vinnarna, Det blev en del som hade samma poäng som fick göra en utslagsfråga besående av att hitta rätt ASSA lås med 5 nycklar på 30 sekunder på en tavla med 30 lås, det gick inte alls. En deltagare lyckades med 2 st. nycklar. Vann gjorde våran f.d. kassör Anders Eriksson tvåa Pelle Leornardsson Gävle trea tyvärr vet jag inte namnet, jag själv hamnade på 6 plats. Klubben vill framföra ett stort TACK till Annika och Åke Malmström samt Anders Törner och alla funktionärer för ett trevligt rally på fina vägar och ett fantastiskt väder. Vi ser fram mot 2015 års rally.

Jerry Dåversjö

Bilderna hittar du här

 

2013

Årets Upplandsrunda med start och mål i Vittingeparken var en naturskön runda med ett femtiotal bilar och en mc.
Vi började med att hämta kuvert med rallyskylt och startkort, sedan kaffe och bulle. Det var Åke Malmström och Anders Törner med medhjälpare som hade gjort ett bra rally med fint väder och fina vägar och svåra frågor om bilar och deras funktion. Starter var Åke Bjärkelöv som skickade iväg fordonen med 2 min i mellan.
Banan var drygt 50 km. med 5 kontroller. Sista kontrollen var att med luftgevär skjuta ner små plåtgubbar på c:a 8 m avstånd, det var inte så lätt. Nu serverades kaffe och smörgås medan vi väntade på resultatet. Det ropades fram ett antal förare som skulle svara på en utslagsfråga, för att se i vilken ordning dom skulle komma i resultatlistan. När det var klart ropades trean Ingemar Ejdersund/Owe Hansson fram, tvåan Rune Carlsson/Margareta Asplund, och vinnare i årets runda blev Jerry och Nanna Dåversjö. Jag blev paff för det var svåra frågor så vi hade tur. Två stora ”bucklor” ett 1pris och ett vandringspris finns nu hemma på skåpet.
Tack till alla som var delaktiga i årets Upplandsrunda. Det meddelades att samma personer även gör 2014 års Upplandsrunda. Så vi får se var rundan hamnar.

Jerry Dåversjö
 
Resultatlista Upplandsrundan 2013

Bilder hittar du här

2012

gick rallyt i Åkersberga med c:a 10 mil på fina Roslagsvägar den 6 juni. Resultatet kan du se här… och frågor och svar finns här… Referat hittar du här… Ett stort TACK till våra här och våra fantastiska funktionärer. Upplandsrundas organisationskommitté finns här

2010

gick rallyt i Knivsta-trakten den 13 juni. Resultatet kan du se här… och de rätta svaren på 1X2-frågorna finns här… Övriga kontroller här… Ett stort TACK till våra här och våra fantastiska funktionärer.
Se Knivstabygdens bildspel här… Läs också Bengt Aronssons reportage här

2009

gick rallyt i Österbybrukstrakten den 6 juni. Resultatet kan du se här
Bilder kan du se här… (Foto: Jerry Doversjö). Frågor och svar kan du se här
Organisationskommittén tackar 2009 års sponsorer.

2008

gick rallyt i strålande sol i trakten av Lohärad den 7 juni. Resultat kan du se här
Bilder kan du se här… Frågor med rätta svar kan du se här
En berättelse om rundan 2008 kan du se här

2007

avgick rundan i Tärnsjötrakten. Resultatet kan du se här.